• Screen Shot 2015-09-03 at 1.49.21 PM
  • Screen Shot 2015-08-04 at 1.27.52 PM

Нов сезон, нов късмет

Предстои да започне новия  сезон на предаването , в което участваме всички ние…“ Гардеробът „. Визията, стила и разбирането за света ще плъзнат по улиците с нови сили.Screen Shot 2015-09-03 at 1.49.21 PM

Преглеждайки дрехите от поредното си пътуване видях нещо много интресно, не само за себе си, но надявам се и за вас.

Колко е важно да имаме добре направен, модулиран гардероб. Всичко в него да е ясно и подредено. Актуално и практично, удобно и красиво.

Защото е важно това, не само за жените.  Всички ние независимо от пола и възрастта се обличаме и имаме гардероби. Няма да коментираме, тези, които го отричат, защото те не ни интересуват  вмомента. Ще се опитам да помогна на тези, които държат на външността си.

1.  Когато имате добре подреден гардероб вие си спестявате време при подбора на  облекло . Винаги сте подготвени и малко неща могат да Ви разстроят и да извадят от равновесие.

2. Когато имате внимателно подбрани дрехи вие си спестявате излишна сутрешна изнервеност от въпроса „Какво да облека“. Единственото нещо, с което се съобразявате е синоптичната прогноза.

3. Когато сте инвестирали време в направата на комплектите не се налага да го правите пак и да се чудите, кога, какво и как. С еднократно действие имате многократни резултати.

4. С предварителната подготовка имате ясно виждане, какво  липсва в гардероба и какво има. Няма изненади и непредвидени ситуации. Може веднага да се попълни това, което липсва и да направите нов вариант. Ако всичко се купува на време може да се спестят много  средства.

5. Освен спестяването на време, спестяваме и пари. Защото не правим емоционални покупки. Пазаруваме умело със списък и  ясна визия за нужно и ненужно, както стилово, така и цветово. Ако знаете цветовия си тип и стила си, някои магазини ще бъдат напълно изключени от списъка и ще имате точните, в които влизате и намирате точно това, което търсите.

6. Пазаруването извън сезона  помага да сте наистина подготвени за предстоящите моменти и „неочакваното“ идване на друг зезон или събитие. Много е важно да имате дрехи, които  са купени предварително на добри цени и са за различни случаи. Ранната направа на този раздел гардероб е важна, за да отидете на всяко събитие, на което искате, а не да се извинявате с “ Нямам, какво да облека“. За съжаление всяко неадекватно  облекло  прави впечатление.

7. Планиране. Както планирате почивките си, така направете и с гардероба. Така няма да могат да Ви излъжат, да спекулират с доверието Ви и да имате спешност, в която да направите грешка. Доверявайте се на себе си и знанията си. Не използвайте некомпетентни или непрофесионални съветници. Те винаги гледат през своята  призма и знания. И съветите им може да се окажат неподходящи за вас.

8. Моите финансови консултанти ме учат да планирам и да залагам бюджет за гардероба си. Може да го направите и вие. Който, колкото иска и може да си позволи. Така всичко ще е рамкирано и дори и да излезете от бюджета ще знаете, че сте го направили. Много хора пазаруват без да имат представа … “ до дупка“ и остават с нарушен финансов баланс , месечен недостиг и дискомфорт, от което могат да се възползват банките.

9. Когато имате грамотност по темата, трудно може да се излъжете и да направите грешка от типа „Купих го, защото ми харесва, но нямаха моя номер“, “ Не ми отива, но на витрината изглеждаше супер“ . Това е стандартно подхлъзване, което не боли много но пълни гардероба Ви с ненужни неизползваеми дрехи, които заемат само пространство и енергия и изпразват джоба неусетно . Да, всички марки производители искат да сте в това състояние и да купувате, но вие искате ли го? Запитайте се само това…

10. Гардероба показва вашето вътрешно състояние. През външния си вид вие се изразявате. Всички психолози ще подкрепят твърдението, че чрез външния вид може да се прочете вътрешното и емоционално състояние на даден човек. Имаме само 30-сет секунди да направим първо впечатление на хора, които ни виждат за първи път. Това е важно, защото ние постоянно се срещаме  и общуваме с нови хора. Ако знаем правилата, може да имаме преднина и да се чувтстаме много добре, като “ да плуваме в свои води“.

Ако искате успех, се пригответе за него. Направете го по своя мярка, кройка и размер. Бъдете себе си и знайте че сте уникални. Природата е претворила във вас съвършенството си. Ваша работа е да го проявите и покажете на света. Подарете им себе си и се радвайте на живота.

„Красотата ще спаси света“

Ивета Петрова – имидж-консултант и личен ститлист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>