Profile photo of admin

Модерното не е модерно

Във времена на масово производство, конфекция, консумация и реклама има само едно нещо, което може да ни отличи. Това е нашият личен стил, този които се забелязва, кара хората да говорят за него и да sе обръщат след нас, да ни запомнят.

Всъщност е модерно да си себе си!

Screen Shot 2015-11-03 at 8.21.34 PM
Затова да носиш дрехите, които са модерни вече не е модерно. Това не показва нашата същност, напротив прави ни безлични и един от многото, масовка. За да покажем същноста си се иска много повече. Изисква се да се познаваме , да имаме предпочитания , да сме в собствената си кожа а не в тази на някой идол и едновременно с това да сме гъвкави и да успяваме да взимаме от новото време. Сега вече марките на са това, което бяха. Всички копират от всички и затова ние , като личности трябва да си намерим мястото да се заявим и да покажем характер. Винаги имаме това, което ние е нужно, трябва само да го изпозваме. Вдъхновение струи от всеки цвят спомен, кино герой или близък човек, но само толкова, останалото е наша работа. Да съберем пъзела и да се изразим пред света, така че да ни видят, забележат и кажат… ей супер.. а и на нас да ни е весело, душата ни да играе, защото сме я облекли правилно. Хората , които се стараят да са облечени в марки и това да си личи обикновено нямат собствен стил, затова разчитат само и единствено на дизайнерите( защото те разбират и са известни) и оставят собствената си същност на заден план, някъде забравена. В същия момент други, които не са толкова претенциозни обират овациите и се чувстват добре в кожата си, без да робуват на марки, цени и нови тенденции. Те всъщност познават себе си и това, което ги подчертава и прави красиви, защото не всяка тенденция може да се напасне на всеки и не всяка марка произвежда за всички.
Руснаците имат много хубава поговорка, че приятели по вкус и по цвят няма, еми няма…защото всички сме различни и имаме пъстри души.
В работата си съм се възхищавала на различни хора минали по различни пътища  в опознаването си и начина им на изразаване. Няма правилен начин, но има по-лесни пътища. В същия момент не мога да различа съседските деца, тинейджъри, защото са еднакви, никакво творчество. От страх, какво ще кажат за тях? Как ще ги възприемат? Дали са различни, защото това е пагубно?…  Така се убиват таланти, погубва се пъстротата в света, ставаме клонинги, които нямат мнение и изглеждат еднакво, защото имат страхове.
Ако искате да имате повече щастие, радост и любов в живота си носете цветове, независимо дали на дрехи или аксесоари. Изразявайте душата си, тя е пъстра. Показвайте и на себе си и на другите колорита си. Давайте чувство в облеклото си, не просто дреха. Живота ни е пълен с усещания, това е едно от тях, затова има хора със стил и хора без. Те се различават по усещането си за света. Обръщайте внимание на детайла с лекота не със задълбоченост, и не защото „трябва да е така“. Нищо не трябва, но може и понякога, някои неща са по-добри от   други.
Затова избирайте внимателно за себе си, то е само за вас и за никой друг.
Правете нещата , както Ви харесват, но и подкрепени с истински  знания, а не измишльотини, които някой смята за верни за да си продаде стоката.
Рискувайте, има моменти, в които интуицията Ви работи а вие успорвате казаното от нея, защото Ви е страх…НЕ, направете, точно това, което искате и се радвайте не разултатите, защото те винаги са положителни. Дори и да направите грешка, тя може да е поучителна и да внесе много смисъл в живота.
Бъдете смели в решенията си, за да сте различни и да казвате това, което искате да кажете на света.

Screen Shot 2015-11-03 at 8.18.25 PM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>